تاریخچه سرورهای  HPE ProLiant DL380

سرورهای HPE ProLiant DL380
سرورهای HPE ProLiant DL380
فهرست مطالب

تاریخچه سرورهای HPE ProLiant DL380

از زمانی که HP در سال 1980 اولین کامپیوتر شخصی خود را به بازار عرضه کرد تا به‌امروز، این شرکت همواره به دنبال ارائه فناوری‌های پیشرفته‌ای در زمینه انجام محاسبات بود، به طوری که سعی کرده است بر مبنای نوآوری‌ها و پیشرفت‌های مستمر، محصولات ممتاز و رده بالایی را به بازار عرضه کند. این موضوع برای اولین بار در سال 1983 آشکار شد، زمانی که شرکت در عرض تنها سه سال یک کامپیوتر شخصی با صفحه نمایش لمسی عرضه کرد. این تنها آغاز تعهد طولانی اچ پی به جامعه تجاری قبل از ارائه سرورهای HPE ProLiant DL380 بود.DL380  به سرعت به بهترین سرور تجاری جهان به دلیل ویژگی‌های امنیتی، قابلیت توسعه و عملکرد منحصر به‌فرد تبدیل شد. اچ پی تاکنون یازده نسل از سرورهای پرولیانت را به بازار عرضه کرده است. بر همین اساس، تصمیم گرفتیم در این مقاله نگاهی به نحوه تغییر و سیر تکامل سرورهای  G1  تا Gen10 داشته باشیم.

نگاهی به تاریخچه سرورهای HPE ProLiant DL380 و سیر تکامل و پیشرفت آن

سرور HPE ProLiant DL380 G1

سرورهای HPE ProLiant DL380

سرور HP enterprise G1 اواخر دهه 1990 وارد بازار شد. این سرور به دلیل ویژگی‌های شاخص خود همچون صرفه‌جویی در فضا و بهینه‌سازی استقرار در رک، که شامل ریل‌های کشویی و یک بازو برای مدیریت کابل بود، معروف بود. هدف از عرضه سرور فوق این بود که با ارائه دسترسی بدون ابزار به مولفه‌های حیاتی سیستم، بالاترین سطح از سرویس‌دهی را ارائه دهد. همچنین، G1 با یک کنترلر آرایه هوشمند یکپارچه و یک کنسول از راه دور یکپارچه عرضه می‌شد. همچنین، نرم‌افزارهای مفیدی مثل Automatic Server Recovery-2  و Compaq Insight Manager  و SmartStart برای مدیریت بهتر سرور در اختیار کارشناسان شبکه قرار داده شده بود.

این در حالی است که سرور G1 از پردازنده‌‌هایIntel Pentium III 1.0GHz  پشتیبانی می‌کرد و شامل چهار اسلات توسعه PCI بود. سه اسلات 64 بیتی، اسلات‌های 33 مگاهرتزی بودند، اسلات دیگر یک اسلات 32 بیتی با توان 33 مگاهرتز بود. این سرور قادر به پشتیبانی از حداکثر 4 گیگابایت SDRAM و 256 کیلو بایت حافظه کش بود و حداکثر ظرفیت ذخیره‌سازی آن 436.8 گیگابایت بود. این سرور در قالب فرم فکتور دو یونیتی به بازار عرضه شده بود.

سرور HPE ProLiant DL380 G2

سرورهای HPE ProLiant DL380

سرور HP G2 در سال 2001 با یک طراحی کاملا جدید عرضه شد. G2 ماژولار بود و برای استقرار در رک‌ها طراحی شده بود. ارتقا در شکل ظاهری در زمان خود جالب توجه بود. این سرور قابلیت سرویس‌دهی آسان، تعمیر و نگهداری داشت و انعطاف‌پذیر خوبی در زمینه استقرار در اختیار کارشناسان شبکه و مراکز داده قرار می‌داد. بسته نرم‌افزاری سرور G2 نیز به سهولت نصب می‌شدند و با ابزارهای مدیریت HP سازگار بود. G2 اولین سرور در کلاس خود بود که توانایی و عملکردی در مقیاس سازمانی را با قیمتی مناسب در اختیار شرکت‌ها و سازمان‌ها قرار می‌داد، بنابراین مشتریان می‌توانستند با هزینه کمتر کار بیشتری انجام دهند.

سرور G2 توانایی پشتیبانی از دو پردازنده Intel Pentium 1.4GHz داشت، از حداکثر 6 گیگابایت SDRAM و 512 کیلو بایت حافظه کش استفاده می‌کرد و دو اسلات HP 64-bit و اسلات‌های 66 مگاهرتز PCI را همراه با یک اسلات 64 بیتی، 33 مگاهرتز در اختیار شرکت‌ها قرار می‌داد.

سرور HPE ProLiant DL380 G3

نسخه G3 سرور ProLiant افزایش کنترل و بهبود عملکرد را به همراه داشت. فرم فاکتور G3 برای صرفه‌جویی در فضا طراحی شده بود و شامل یک ویژگی قدرتمند تحت عنوان Integrated Lights-Out یا iLO بود. این سرور با شش سینی درایو، سه اسلات توسعه و کنترل‌های اختیاری قابل استفاده بود و به سازمان‌ها اجازه می‌داد از مکانیزم‌های سرمایشی اختصاصی استفاده کنند. یکی از ویژگی‌های شاخص G3، مجموعه نرم‌افزارهای سطح بالای سازمانی بود که برای نظارت بر عملکرد سرور ارائه شده بودند و در زمان خود بالاترین سطح از مدیریت را ارائه می‌کردند.

سرور HPE ProLiant DL380 G4

سرور HP G4 با طراحی عالی کلاس سازمانی و قابلیت مدیریت زمان کار بسیار بهبود یافته به بازار عرضه شد. از ویژگی‌های شاخص و سطح بالای این سرور باید به پشتیبانی از پردازنده‌های Intel Xeon و فرم فکتور 2 یونیت اشاره کرد که آن‌را برای استقرار در محیط‌های مختلف فناوری اطلاعات و پاسخ‌گویی به الزامات مختلف کاربردی ایده‌آل کرده بود.

مزایای اصلی G4 در افزایش بهره‌وری و حفاظت قوی و قابل اعتماد داده‌ها خلاصه می‌شد. G4 همچنین دارای یک پردازنده دو هسته‌ای Intel Xeon با فرکانس 2.8 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه کش برای هر هسته بود. G4 می‌توانست از حداکثر 8 درایو SATA/SAS قابل تعویض در حین کار پشتیبانی کند و شامل SmartArray P600 برای کنترل بهتر آرایه بود. G4 تقریبا برای همه محیط‌های محاسباتی بسیار مناسب بود. فرم فکتور پیچیده آن باعث شده بود تا کسب‌وکارهای بزرگ، متوسط و کوچک بتوانند متناسب با نیازهای کاری از آن استفاده کنند. سایر ویژگی‌ها همچون پشتیبان‌گیری و مدیریت از راه دور سرور به کارشناسان کمک می‌کردند، وظایف محوله را به شکل ساده‌تری انجام دهند.

سرور HPE ProLiant DL380 G5

G5 در زمان آغاز به کار، پرفروش‌ترین سرور جهان شناخته شد. کارشناسان شبکه می‌توانستند آن را با 6 تا 12 فن قابل تعویض در حین کار پیکربندی کنند و قابلیت پشتیبانی از پردازنده‌های دو هسته‌ای و چهار هسته‌ای Intel Xeon با حداکثر 8 مگابایت حافظه کش را داشت. سرور G5 با مدیریت از راه دور و یک کنسول از راه دور متنی مجازی، گزینه‌های اختصاصی و اشتراکی شبکه، دسترسی خط فرمان و مرورگر، نظارت از طریق ماژول iLO و IML و کنترل دکمه مجازی، مجهز به طیف گسترده‌ای از نوآوری‌ها بود. همچنین، ویژگی‌های امنیتی شامل رمزهای عبور مدیر، صفحه کلید و روشن کردن دستگاه را به همراه بوت از روی فلاپی و کنترل درایو، حالت شبکه سرور و QuickLock را ارائه می‌کرد که آن‌را متمایز از سرورهای نسل قبل کرده بود.

سرور HPE ProLiant DL380 G6

G6 ادامه‌دهنده تعالی مهندسی سری سرور DL380 بود. این سرور به لطف دو سوکت برای نصب پردازنده‌‌ها و چگالی 2 یونیت به بهترین شکل به نیازهای مختلف سازمان‌ها پاسخ می‌داد. کارشناسان شبکه می‌توانستند سرور را با هسته‌های دوگانه، چهار یا شش هسته‌ای با حداکثر سرعت 2.93 گیگاهرتز و حداکثر 12 مگابایت حافظه کش خریداری کنند. همچنین، G6 با چیپست Intel 5520 و سه اسلات توسعه همراه بود. حداکثر فضای ذخیره‌سازی داخلی آن بین 9.6 تا 12 ترابایت بود و توانایی پشتیبانی از سیستم‌عامل‌های Microsoft Windows Server، Red Hat Enterprise Linux، Solaris، VMware و غیره را داشت. سرور G6 با تمام ویژگی‌های امنیتی G5 همراه با کنترل رابط سریال و موازی به بازار عرضه شده بود و ویژگی‌های اختیاری دیگری مثل نرم‌افزار HP Insight Management، High Performance Clusters و پیکربندی HP Enterprise را در اختیار کارشناسان قرار می‌داد.

سرور HPE ProLiant DL380 G7

در زمان انتشار، G7 با پشتیبانی از هارد دیسک‌های پیشرفته HP و HP UPS سرنام Uninterruptible Power Supply تحولی بزرگ را به وجود آورده بود. این سرور توانایی پیکربندی با پردازنده چهار هسته‌ای یا شش هسته‌ای با حداکثر سرعت 3.66 گیگاهرتز و حداکثر 12 مگابایت حافظه کش را داشت. گرافیک برای سرور از طریق Integrated ATI ES1000، پیاده‌سازی شد. سرور G7 در فرم فکتور 2 یونیت طراحی شده بود و همراه با HP Insight Management که شامل یک بسته سرویس، HP Insight Foundation، iLO، HP Insight Online و HP Proactive Insight Experience بود، قابل استفاده بود. در بیشتر موارد، سرور G7 شبیه سرور G6 بود.

سرور HPE ProLiant DL380 Gen8

سرور Gen8 با برخی ویژگی‌های کاملا جدید عرضه شده بود که آن را از سرور G7 متمایز می‌کرد. این ویژگی‌ها شامل پشتیبانی از پردازنده Intel Xeon E5-2600 v2 series، آداپتورهای FlexibleLOM، منبع تغذیه Titanium با حداکثر 96 درصد راندمان، حافظه DDR3 1866MHz و کنترلرهای Smart Array P431 و P430 بود. سرور Gen8 همچنین دارای حداکثر 30 مگابایت حافظه کش و حداکثر 3.5 گیگاهرتز سرعت پردازش بود. چیپست Gen8 از سری Intel C600 بود و گرافیک توسط چیت‌ست ویدیویی استاندارد Integrated Matrox G200 با رنگ 16 بیتی یا 32 بیتی پیاده‌سازی شد. حداکثر فضای ذخیره‌سازی داخلی قابل پشتیبانی سرور Gen8 در بازه 46.08 تا 96 ترابایت بود.

سرور HPE ProLiant DL380 Gen9

سرور Gen9 ادعا می‌کرد که بهترین عملکرد و بهترین قابلیت توسعه را دارد و در واقع، قابلیت‌های بیشتری نسبت به سرور Gen8 مانند دسترس‌پذیری تقریبا مداوم را ارائه می‌کرد. ویژگی‌های جدید سرور Gen9 شامل پشتیبانی از NVIDIA GPU، درایوهای جدید SSD و LFF،750GB PCIe  و 375GB NVME بود. سرور Gen9 با حداکثر 22 هسته، حداکثر 3.5 گیگاهرتز سرعت پردازش و حداکثر 45 مگابایت حافظه کش L3 یک مکانیزم محاسباتی خوب در اختیار سازمان‌ها قرار می‌داد. این سرور مجهز به چیپست سری Intel C610 بود و توانایی پشتیبانی از پردازنده‌های Intel E5-2600v3 و Intel E5-2600v4 را داشت.  سرور Gen9 همچنین مجهز به یک چیپست مدیریتی بود که HPE iLO4 2.0 نام داشت. این سرور حداکثر 36 هسته محاسباتی ارائه می‌کرد و خدمات مدیریتی پیشرفته‌ای را در قالب Restful API ارائه می‌کرد.

سرور HPE ProLiant DL380 Gen10

Gen10 محبوب‌ترین و پر فروش‌ترین سرور این لیست است. اچ پی ادعا می‌کند که Gen10 همه چیز را دارد، انعطاف‌پذیری، قابلیت تطبیق، مقیاس‌پذیری، توسعه‌پذیری و پایداری. Gen10 برای رسیدگی به انواع مختلفی از بارهای کاری مناسب است و قابلیت‌های طراز اولی در مقایسه با سرورهای قدیمی ارائه می‌دهد. سازمان‌ها می‌توانند از سرور فوق در ارتباط با کلان داده‌ها، استقرار محیط‌های ابری، کانتینرها و موارد دیگر استفاده کنند. ویژگی‌های جدید Gen10 شامل یک کیت کابل، درایوهای SSD و LFF با ظرفیت بالاتر، پشتیبانی از پردازنده‌های سطح بالای Gold 6143 و Platinum 8165، ماژول NVIDIA Tesla V100-32GB PCIe و یک کیت فیلتر هوای Bezel است. سرور Gen10 می‌تواند با حداکثر 28 هسته، حداکثر 3.5 گیگاهرتز سرعت و حداکثر 38.5 مگابایت حافظه کش L3 همراه باشد. چیپست Gen10 از نوع Intel C621 است و حداکثر فضای ذخیره‌سازی داخلی آن 459 ترابایت است.

سرور HPE ProLiant DL380 Gen11

جدیدترین نسل از سرورهای پرولیانت راه موفقیت‌آمیز سرورهای پرولیانت را ادامه دادند. سرورهای نسل یازدهم، توانایی پشتیبانی از پردازنده‌های Intel Xeon 4 و 5 Intel Xeon را دارند که به ترتیب 60 و 64 هسته پردازشی را ارائه می‌کنند. نسل یازدهم برای اولین بار از حافظه‌های DDR5 با فرکانس 4800 و 5600 مگاهرتز پشتیبانی می‌کند و علاوه بر، رسانه‌های ذخیره‌ساز سنتی SFF و LFF از دیسک‌های EDSFF نیز پشتیبانی می‌کنند. همچنین، این سرور مجهز به اینترفیس‌های PCIe 5.0 است که پهنای باند بالاتری را برای عملیات ورودی و خروجی ارائه می‌کند. این سرور مجهز به 32 اسلات DIMM است و توانایی پشتیبانی از 8 ترابایت حافظه اصلی را دارد. فرآیند مدیریت سرور از طریق ماژول iLO6 انجام می‌شود و توانایی پشتیبانی از 24 درایو SFF را دارد.

کلام آخر

با نگاهی به تاریخچه سرور HPE DL380، واضح است هر نسل از سرورهای اچ‌پی که به بازار عرضه شده‌اند، افزایش عملکرد و قابلیت را به همراه داشته‌اند. اکنون، این پرسش مطرح است که اچ‌پی در نسل جدید سرورهای خود چه ویژگی‌های شاخص و رده بالایی را قرار خواهد داد.

برای خواندن شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش، روی لینک زیر کلیک کنید.

اشتراک‌گذاری
مطالب مشابه
برای دریافت مشاوره و یا اطلاع از قیمت، با ما در تماس باشید.