گزارش تحلیل فورتی‌نت در ارتباط با امنیت ابری ۲۰۲۴

گزارش تحلیل فورتی‌نت
فهرست مطالب

گزارش تحلیل فورتی‌نت

آمارها نشان می‌دهند، سازمان‌ها به شکل فزاینده‌ای به سراغ راه‌حل‌های مبتنی بر توسعه و استقرار برنامه‌های ابری رفته‌اند. البته، این مسئله باعث افزایش پیچیدگی نظارتی و مدیریت بر زیرساخت‌های فناوری اطلاعات شده است. بسیاری از سازمان‌ها باهدف کاهش هزینه‌ها و دستیابی به منابع محاسباتی و ذخیره‌سازی، رویکرد ترکیبی یا چند ابری را اتخاذ می‌کنند که نرخ حملات سایبری را گسترش داده و پیچیدگی را بیشتر می‌کند. از این‌رو، تیم‌های امنیتی اغلب در مدیریت و ایمن‌سازی بارهای کاری و محیط‌های مختلف ابر خصوصی و عمومی با مشکل روبرو می‌شوند. این واقعیتی روشن و بدیهی است که معماری چند ابری، مزایای زیادی برای سازمان‌ها به همراه دارد، اما به‌کارگیری ابزارهای مختلف، پیچیدگی مدیریت را دوچندان کرده است. همچنین، اعمال سیاست‌های امنیتی یکسان در تمام محیط‌های ابری دشوار و گاهی اوقات غیرممکن است. بدتر از آن، سطح پیچیدگی امنیتی اغلب در گذر زمان افزایش می‌یابد، زیرا سازمان‌ها متناسب با الزامات تجاری، خدمات ابری مختلفی را به زیرساخت خود اضافه می‌کنند که چالش‌ها و هزینه‌های مدیریت را بیشتر می‌کنند.

موسسه امنیتی Cybersecurity Insiders  با همکاری فورتی‌نت، پژوهشی در این رابطه انجام داده‌اند و نتایج حاصل از آن‌را تحت عنوان «گزارش امنیت ابری 2024» منتشر کرده‌اند که اطلاعات دقیقی در ارتباط با چالش‌هایی که سازمان‌ها در محافظت از محیط‌های ابری خود با آن‌ها روبرو هستند و استراتژی‌هایی که برای اولویت‌بندی چالش‌ها در پیش گرفته‌اند، در اختیار ما قرار می‌دهد. این گزارش بر اساس نظرسنجی از 927 متخصص امنیت سایبری در سراسر جهان انجام شده است که نشان می‌دهد مکانیزم‌های محافظت از امنیت ابری در سال‌های آتی به چه سمت و سویی در حرکت است. 

تمایل و ترجیح سازمان‌ها به ابر ترکیبی و چند ابری

در سال 2024، اکثریت سازمان‌ها (78%) استراتژی‌های ترکیبی و چند ابری را انتخاب کرده‌اند. از این میان، 43% سازمان‌ها راه‌حل ابر ترکیبی و درون‌سازمانی را مورد استفاده قرار می‌دهند و 35% استراتژی چند ابری را برگزیده‌اند.

گزارش تحلیل فورتی‌نت

آمار سال 2024 در مقایسه با سال 2022 میلادی، نشان از افزایش مهاجرت سازمان‌ها به زیرساخت‌های ابری دارد. به بیان دقیق‌تر، در سال 2022 میلادی، 39% سازمان‌ها از ابر ترکیبی و 33% از رویکرد چند ابری استفاده می‌کردند. البته، توجه داشته باشید که شاهد افزایش رشد جزیی هستیم. ذکر این نکته ضروری است که پس از سال‌ها پذیرش سریع، رشد ابر با بلوغ بازار کمی کند شده است. در این مقطع، به نظر می‌رسد سازمان‌ها مزایای زیرساخت ابری و رایانش ابری را به خوبی درک کرده‌اند. به طور مثال، سازمان‌هایی با نیازهای فناوری اطلاعات خاص که تمایل به انعطاف‌پذیری و چابکی در روند انجام کارها دارند یا به خدماتی نیاز دارند که منحصر به محیط‌های ابری هستند، می‌توانند پروژه‌های خود را با اتکا بر خدماتی که زیرساخت‌های ابری در اختیارشان قرار می‌دهند، انجام دهند، اما امنیت همچنان یک عامل بازدارنده است.

این در حالی است که اکثر سازمان‌ها تشخیص داده‌اند که امنیت باید در استراتژی‌های ابری آن‌ها جایگاه ویژه‌ای داشته باشد. بنابراین، چالش‌های امنیت سایبری مرتبط با ابر و نیاز به اقدامات امنیتی تقویت‌شده در محیط‌های ابری در مواجهه با تهدیدات جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، به شکل جدی مورد توجه شرکت‌ها قرار دارد. در واقع، 96% سازمان‌ها گزارش داده‌اند که نگران امنیت ابری هستند و امنیت به اولویت اصلی آن‌ها هنگام استفاده از رایانش ابری تبدیل شده است. همچنین، 61% پاسخ‌دهندگان پیش‌بینی می‌کنند که بودجه امنیت ابری خود را در 12 ماه آینده افزایش خواهند داد.

گزارش تحلیل فورتی‌نت

همچنین، برخی سازمان‌ها گزارش داده‌اند که قصد دارند بودجه امنیت ابری خود را 37% افزایش دهند تا بتوانند از داده‌های حساس محافظت کنند و بتوانند استراتژی‌های تجاری را با استانداردهای نظارتی در چشم‌انداز فعلی ابرمحور هماهنگ کنند.

چالش‌های فنی و منابع در دسترس

با وجود ادامه پذیرش ابر، همچنان شاهد چالش‌های مرتبط با اجرای خط‌مشی‌های امنیتی برای محیط‌های چند ابری هستیم. مسائل امنیتی و انطباق، نگرانی اصلی بسیاری از سازمان‌ها (59%) است و تبدیل به مانعی بزرگ برای پذیرش سریع‌تر استراتژی‌های چند ابری شده است. همچنین، برخی سازمان‌ها، چالش‌های فنی (52%) و محدودیت‌های منابع (49%) را به عنوان موانع دیگر پذیرش ابر ذکر کرده‌اند.

گزارش تحلیل فورتی‌نت

مشاهده‌پذیری و کنترل سیاست‌ها در زیرساخت‌های پیچیده چند ابری می‌توانند دشوار باشد و کمبود مهارت‌های امنیت سایبری این مشکل را تشدید می‌کند. کمبود افراد با تخصص، در حوزه امنیت ابری یک مشکل جدی است، به طوری که 93% پاسخ‌دهندگان اعلام داشته‌اند که نگران کمبود نیروهای متخصص در این حوزه هستند.

ساده‌سازی و خودکارسازی با استفاده از رویکرد پلتفرمی

با توجه به این‌که محیط‌های ترکیبی و چند ابری پیچیده هستند، ایمن‌سازی آن‌ها دشوار است. با این حال، اکثریت قاطع سازمان‌ها (95%) می‌گویند که یک پلتفرم امنیتی ابری یکپارچه با یک داشبورد واحد به محافظت از داده‌ها به شکل جامع و مستمر در فضای ابری کمک می‌کند.

گزارش تحلیل فورتی‌نت

کارآمدترین روشی که برای غلبه بر ناکارآمدی‌های مدیریت سیستم‌های امنیتی متعدد و مجزا پیش روی تیم‌های امنیتی قرار دارد، یک پلتفرم امنیتی ابری یکپارچه است که از ادغام ساده‌تر، خودکارسازی و کاهش سربار مدیریت پشتیبانی ‌کند و بتواند به بهبود دید، اعمال یکپارچه سیاست‌ها و کاهش شکاف مهارت‌های امنیت سایبری کمک کند.

دستیابی به مشاهده‌پذیری کارآمد و کنترل محیط‌های ابری با Fortinet

Fortinet راهکارهای امنیتی ابری یکپارچه‌ای ارائه می‌دهد و به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا خط‌مشی‌های سازگار، مدیریت متمرکز و دید جامع و فراگیر انتها به انتها (End-To-End) را در شبکه‌های سازمانی و بین محیط‌های ابری پیاده‌سازی کنند. به بیان دقیق‌تر، سازمان‌هایی که برنامه راهبردی خود را بر مبنای تعریف و پیاده‌سازی مکانیزم‌های خودکارسازی امنیت در تمام ابرها تدوین می‌کنند، قادر خواهند بود به شکل مطمئنی به محافظت از برنامه‌های خود بپردازند و در هر مکانی که نیاز دارند اقدام به استقرار و اجرای آن‌ها کنند. راهکارهای امنیتی ابری فورتی‌نت دید و کنترل دقیقی بر ابرهای خصوصی، ترکیبی، عمومی و چند ابری ارائه می‌دهند و امنیت تقویت‌شده را به دور از پیچیدگی‌های رایج استقرار، در اختیار سازمان‌ها قرار می‌دهند.

فایروال‌های فورتی‌نت در قلب شبکه‌های سازمانی و زیرساخت‌های ابری

FortiGate NGFW به لطف تنوع و سبد گسترده‌ای از محصولات، به انتخاب اول بسیاری از سازمان‌ها تبدیل شده است، به طوری که هر کسب و کاری، متناسب با نیازهای کاری قادر به انتخاب فایروال‌های فورتی‌نت و استقرار آن‌ها در مرکز داده، شبکه‌های سازمانی، شعب سازمانی و غیره است. تمام محصولات سخت‌افزاری فورتی‌نت به گونه‌ای طراحی شده‌اند که سختگیرانه‌ترین الزامات عملکردی و محافظت در برابر تهدید را به همراه مصرف بهینه انرژی ارائه می‌دهند تا اطمینان حاصل شود که فایروال می‌تواند به طور یکپارچه از محیط‌ها در برابر تهدیدات سایبری محافظت کند. از ویژگی‌های شاخص فایروال‌های فورتی‌نت به موارد زیر باید اشاره کرد:

  • امنیت مقیاس‌پذیر.
  • ارائه مکانیزمی قدرتمند برای شبکه‌سازی ایمن.
  • عملکرد بی‌نظیر در مقایسه با نمونه‌های مشابه.
  • مناسب برای ایمن‌سازی لبه شبکه در هر مقیاسی.
  • ارائه مکانیزم‌های قدرتمند برای تامین امنیت سازمانی.
  • مجهز به پردازنده‌های انحصاری SPU/vSPU Fortinet.
  • پیش‌رو در زمینه فایروال‌های شبکه و محافظت از زیرساخت‌های لبه WAN.
  • مجهز به سیستم عامل FortiOS که زیرساختی قدرتمند و امنیتی یکپارچه ارائه می‌دهد.
  • توانایی یکپارچه شدن با سرویس‌های FortiGuard که از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای محافظت از زیرساخت‌ها استفاده می‌کند.

فورتی‌نت به کسب و کارهای کوچک و بزرگ و به ویژه، ارائه‌دهندگان خدمات ابری پیشنهاد می‌دهد برای محافظت از شبکه‌های سازمانی از فایروال‌های این شرکت استفاده کنند. جدول زیر، برخی از فایروال‌های کلاس سازمانی فورتی‌نت را نشان می‌دهد.

مدل

محافظت در برابر تهدیدات

FortiGate 7121F 

520 Gbps

FortiGate 7081F 

312 Gbps

FortiGate 6500F 

100 Gbps

FortiGate 6001F 

30-100 Gbps (licensable)

FortiGate 6300F 

60 Gbps

FortiGate 4800F 

70 Gbps

FortiGate 4400F 

75 Gbps

FortiGate 4200F

45 Gbps

FortiGate 3700F 

75 Gbps

FortiGate 3500F 

63 Gbps

FortiGate 3200F 

45 Gbps

FortiGate 3000F 

33 Gbps

FortiGate 2600F 

25 Gbps

FortiGate 1800F 

15 Gbps

FortiGate 1000F 

13 Gbps

به طور مثال، فایروال FortiGate 7000F یک دستگاه امنیتی با عملکرد بالا است که برای شرکت‌های بزرگ و ارائه‌دهندگان خدمات ابری طراحی شده است. این محصول می‌تواند امنیت را به عمق و لایه‌های زیرین مراکز داده وارد کند و به کسب و کارها اجازه دهد از معماری فناوری اطلاعات ترکیبی خود تا لبه در هر مقیاسی به بهترین شکل محافظت کنند. FortiGate 7000F با مجموعه‌ای غنی از خدمات FortiGuard که از الگوریتم‌های هوشمند برای تحلیل موارد مشکوک استفاده می‌کنند، پلتفرم یکپارچه امنیتی، قابلیت‌های هماهنگ یکپارچه، خودکارسازی روند انجام برخی از کارها، ارائه دیدی فراگیر با هدف نظارت بر تجهیزات نقطه پایانی و شناسایی زودهنگام تهدیدات، در قالب یک محصول واحد در اختیار سازمان‌ها قرار دارد. FortiGate 7000F اولین راهکار NGFW است که قابلیت پیاده‌سازی شبکه اعتماد صفر (ZTNA) را به بهترین شکل در اختیار سازمان‌ها قرار می‌دهد. این دستگاه به طور خودکار دسترسی کاربران به برنامه‌ها را کنترل، تایید و تسهیل می‌کند و به کارمندان سازمان یک تجربه کاربری جذاب را بدون به خطر افتادن زیرساخت ارائه می‌دهد.

کلام آخر

فایروال‌های نسل بعدی فورتی‌گیت FortiGate (NGFW) از داده‌ها، دارایی‌ها و کاربران در محیط‌های ترکیبی امروزی به دقیق‌ترین شکل ممکن محافظت می‌کند. FortiGate NGFWها که مبتنی بر پردازنده‌های امنیتی قدرتمند شاخته شده و طراحی شده توسط فورتی‌نت هستند، ویژگی‌های امنیتی مورد نیاز سازمان‌ها را با عملکرد بالا در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد و مانع از آن می‌شود تا مکانیزم‌های امنیتی باعث کاهش سرعت شبکه شوند. این فایروال‌ها قادر هستند با پهنای باند چندین گیگابیت بر ثانیه، ترافیک روبه‌ رشد شبکه‌های سازمانی و برنامه‌های مبتنی بر ابر را مورد ارزیابی قرار داده و هرگونه نشانه‌ای مبنی بر یک حمله سایبری را شناسایی کرده و به کارشناسان امنیتی اطلاع دهند. فایروال‌های نسل بعدی فورتی‌گیت، مجهز به سرویس‌های امنیتی مبتنی بر هوش مصنوعی FortiGuard هستند که به سازمان‌ها در محافظت از دارایی‌ها و پاسخ‌گویی بلادرنگ و مداوم به تهدیدات جدید و پیچیده‌ کمک می‌کنند. به طوری که نرخ حملات سایبری موفق به سازمان‌ها را به شکل قابل توجهی کاهش می‌دهند.

اشتراک‌گذاری:
برای ثبت نام در خبرنامه، عضو شوید.
مطالب مشابه
برای دریافت مشاوره و یا اطلاع از قیمت، با ما در تماس باشید.