ایالات متحده، پیشنهاد ادغام دو شرکت اینتل و ای‌ام‌دی را مطرح کرده است

فهرست مطالب

ای‌ام‌دی پیشرفت‌های چشم‌گیری در زمینه هوش مصنوعی داشته است. هفته گذشته، این شرکت اعلام کرد اولین مدل‌ زبانی بزرگ ۱ میلیارد پارامتری که طراحی کرده، عملکرد بسیار خوبی داشته است. این شرکت تحت رهبری لیزا سو و مارک پپرماستر مدیر ارشد فناوری و معاون اجرایی توانسته است به چنین دستاورد بزرگی دست پیدا کند. در شرایطی که شرکت‌های بزرگی مثل انودیا و OpenAI، دستاوردهای بزرگی در این زمینه داشته‌اند و نزدیک به دو دهه زمان صرف کرده‌اند به این جایگاه برسند، ای‌ام‌دی در یک بازه زمانی کوتاه موفق شد، خود را به عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه ارائه راه‌حل‌های هوش مصنوعی به دنیای فناوری معرفی کند.

این موضوع قابل توجه و تحسین‌برانگیز است، زیرا این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که انودیا حدود ۲۰ سال صبر کرد تا به جایگاه فعلی خود برسد. اگرچه انودیا به شکل روشنی در زمینه هوش مصنوعی پیشرو بوده است، اما ای‌ام‌دی در حال کاشت بذرهای هوش مصنوعی است و توانسته است در زمان کوتاهی فاصله خود با رقبا را کم کند. اگرچه این موضوع ممکن است برای رشد انودیا خطرناک باشد، اما تقاضا برای راه‌حل‌های هوش مصنوعی همچنان بالا بوده و طیف گسترده‌ای از آن‌ها برآورده نشده است. در یک بازار در حال گسترش، همه بازیکنان اصلی می‌توانند سود ببرند، بنابراین، هر دو شرکت AMD و Nvidia در موقعیت خوبی برای کسب موفقیت قرار دارند.

این در حالی است که ایالات متحده فشار زیادی به دو شرکت ای‌ام‌دی و اینتل آورده کرده تا ادغام شوند تا برخی از مشکلات مرتبط با ناکارآمدی‌های اینتل به ویژه در فضای x86 برطرف شود و هر دو شرکت بتوانند در نبرد رو به رشد برای تسلط بر هوش مصنوعی، که چین بزرگترین تهدید رقابتی در آن است، عملکرد بهتری داشته باشند. برای درک بهتر موضوع بهتر است پیشرفت‌های ای‌ام‌دی در حوزه هوش مصنوعی و ادغام احتمالی آن با اینتل را مورد بررسی قرار دهیم.

ای‌ام‌دی و هوش مصنوعی

هنگامی که مشخص شد، انودیا در پس‌زمینه فناوری‌ مورد استفاده ChatGPT شرکت OpenAI قرار دارد و نقش کلیدی در طراحی زیرساخت موردنیاز مایکروسافت کوپایلت (Copilot) داشته است، بازار فناوری را با شوک و غافل‌گیری جدیدی روبرو کرد. در حالی که مایکروسافت در ارتباط با کوپایلت‌‌پلاس عملکرد نسبتا ضعیفی داشت، اما در زمینه کوپایلت بسیار موفق بود و توسعه‌دهندگان استقبال خوبی از آن به عمل آوردند. انودیا حدود دو دهه برای ساخت پلتفرم هوش مصنوعی باورنکردنی خود زمان صرف کرد و به نظر می‌رسید که هیچ‌کس توانایی رقابت با آن‌را نخواهد داشت، اما به نظر می‌رسد، ای‌ام‌دی قصد دارد این بازی را تغییر دهد. 

این شرکت برای جبران عقب‌ماندگی از انودیا، شرکت Silo AI را خریداری کرد که به دلیل وجود متخصصان با تجربه‌ در حوزه هوش مصنوعی نه تنها موفق شد فاصله خود با رقبا را کم کند، بلکه خود را به نزدیکی آی‌‌بی‌ام رساند. Silo AI در حال حاضر تعدادی از پروژه‌های موفق هوش مصنوعی را در بازاری که در حال حاضر بیشتر توسط پروژه‌های ناموفق اشباع شده از آن خود کرده است.

استراتژی ساختارمند و دقیق ای‌ام‌دی در ارتباط با هوش مصنوعی، به ویژه در بازاری که بازیکنان زیادی دارد و عمدتا راه‌حل‌هایی ارائه می‌دهند که ناقص و ناکافی است، دقیق‌تر و قابل تامل‌تر است. امروزه، بسیاری از شرکت‌ها تمایل به استفاده از راه‌حل‌های هوش مصنوعی دارند، اما به شکل دقیق جزییات را مورد توجه قرار نمی‌دهند. همین مسئله باعث شده تا نرخ شکست پروژه‌های هوش مصنوعی زیاد باشد.

با این حال، هر دو شرکت ای‌ام‌دی و انودیا راه‌حل‌های خوبی در این زمینه ارائه کرده‌اند. انودیا عمدتا بر توانایی‌های ذاتی خود تاکید دارد و راه‌حل‌های بومی خاص خود را ارائه می‌دهد، در حالی که ای‌ام‌دی از طریق خرید شرکت‌های فعال در این زمینه عمل می‌کند. البته، به این نکته توجه داشته باشید که انودیا اولین شرکت بزرگی بود که در این مسیر گام برداشت و در آن مقطع زمانی، امکان خرید استارت‌آپ‌های فعال در این زمینه کم بود. همان‌طور که ای‌ام‌دی همیشه رقیب قدرتمندی برای اینتل بوده و امروزه حتی قوی‌تر شده است، به یک رقیب قدرتمند برای انودیا نیز تبدیل شده است، زیرا هر دو شرکت به طور جدی در این زمینه فرصت‌های قابل توجهی در اختیار دارند.

ای‌ام‌دی و اینتل ممکن است ادغام شوند

در حال حاضر، ای‌ام‌دی در حوزه دیتاسنترها عملکرد بهتری نسبت به اینتل دارد و این موضوع خیلی‌ها را غافلگیر کرده است. جالب آن‌که، بسیاری از کارشناسان حوزه فناوری بر این باور هستند که اینتل موفق نخواهد داشت در این حوزه، جایگاه ای‌ام‌دی را تصاحب کند. این تغییر نشان می‌دهد که پت گلسینگر، مدیرعامل اینتل، برای نجات شرکت با چالش‌های بزرگی روبرو است. یکی از این چالش‌ها، اجرای قانون تولید تراشه در آمریکا است که هدف آن ایجاد یک صنعت تولید تراشه قدرتمند داخل آمریکا است.

از آنجایی که اینتل برای امنیت ملی آمریکا بسیار مهم است، دولت آمریکا به دنبال ادغام ای‌ام‌دی و اینتل است. در این طرح، ای‌ام‌دی مدیریت شرکت جدید را بر عهده می‌گیرد و بخش تولید به عنوان یک شرکت جداگانه فعالیت خواهد کرد. به عبارت ساده‌تر، دولت آمریکا می‌خواهد دو شرکت بزرگ تولید تراشه را با هم ادغام کند تا یک شرکت بسیار قوی‌تر ایجاد شود. این کار به آمریکا کمک می‌کند در رقابت جهانی تولید تراشه پیشرو باشد و کمتر به شرکت‌های خارجی وابسته باشد.

چرا این ادغام مهم است؟ با ادغام ای‌ام‌دی و اینتل، یک شرکت آمریکایی بسیار قدرتمند در برابر رقبای خارجی مانند چین و شرکت‌های آسیایی ایجاد می‌شود. این ادغام به آمریکا کمک می‌کند تا وابستگی خود به واردات تراشه را کاهش دهد و امنیت ملی خود را تقویت کند. با ترکیب منابع و تخصص دو شرکت بزرگ، می‌توان انتظار داشت که نوآوری در صنعت تراشه سرعت بیشتری بگیرد. البته، توجه داشته باشید در حال حاضر این موضوع تنها یک پیشنهاد است و ادغام دو شرکت بزرگ مانند ای‌ام‌دی و اینتل به سادگی انجام نمی‌شود و نیاز به مجوزهای قانونی و توافقات تجاری پیچیده‌ای دارد.

در حال حاضر، صنعت فناوری اطلاعات در حال تغییر سریع است و هوش مصنوعی نیز با سرعت کم سابقه‌ای در حال پیشرفت است. به همین دلیل، ای‌ام‌دی و اینتل در این رقابت نقش مهمی دارند. ادغام این دو شرکت می‌توانند هر دو را قدرتمندتر کرده تا بتوانند به شکل بهتری با رقبای جهانی رقابت کنند.

 

نویسنده: حمیدرضا تائبی

اشتراک‌گذاری
مطالب مشابه
برای دریافت مشاوره و یا اطلاع از قیمت، با ما در تماس باشید.