نظام جامع فناوری اطلاعات (IT) ساختار گستردهای است که برای مدیریت و پشتیبانی از تمامی جنبههای فناوری اطلاعات در یک سازمان طراحی و پیادهسازی میشود. این نظام، مفاهیم مختلفی مثل سختافزارها، نرمافزارها، شبکهها، سیستمهای عامل، پایگاه دادهها، امنیت اطلاعات و مولفههای مرتبط را شامل میشود. به بیان دقیقتر، نظام جامع فناوری اطلاعات به دنبال بهبود عملکرد، تحرکپذیری و شتاببخشی در روند انجام کارها است و زیربنای لازم برای تحقق اقتصاد دیجیتال را در اختیار سازمانها قرار میدهد. این نظام شامل مدلها و استانداردهایی برای مدیریت پروژهها، پشتیبانی فنی، مدیریت ریسک، تحلیل دادهها، نگهداری و بهینهسازی سامانهها و مدیریت امنیت است.
طرح جامع فناوری اطلاعات (IT Master Plan) یک طرح راهبردی است که منابع IT یک سازمان مانند زیرساختها، منابع سیستمهای اطلاعاتی، سیستمهای عملیاتی ومنابع انسانی و مالی را در راستای حمایت و پیشبرد اهداف، ماموریتها، استراتژیها، خط مشیها و برنامههای آن سازمان بسیج میکند. این طرح با شناخت درست نیازمندیهای سازمان و بررسی راهحلهای مختلف، بهترین روش را برای گسترش نظاممند فناوریاطلاعات در سازمان طراحی و توصیه میکند.
طرح جامع فناوری اطلاعات (IT Master Plan) یک طرح راهبردی است که منابع IT یک سازمان مانند زیرساختها، منابع سیستمهای اطلاعاتی، سیستمهای عملیاتی ومنابع انسانی و مالی را در راستای حمایت و پیشبرد اهداف، ماموریتها، استراتژیها، خط مشیها و برنامههای آن سازمان بسیج میکند.این طرح با شناخت درست نیازمندیهای سازمان و بررسی راهحلهای مختلف، بهترین روش را برای گسترش نظاممند فناوریاطلاعات در سازمان طراحی و توصیه میکند.
استفادهازاطلاعات بهعنوان عامل تصمیمگیری صحیح – استفاده از اطلاعات بهعنوان عامل کاهش هزینه و ارتقاءخدمات و توسعه سرویسها و همچنین توسعه دانشمحور در این مسیر بخش itmasterplan شرکت مفتاح رایانه افزار به عنوان سردم دار این صنعت می باشد.
ایجاد سازمان شفاف – کاهش هزینهها – افزایش درآمدها – صرفهجویی در مصرف منابع – کاهش فساد اداری – کاهش بروکراسی و تشریفات زاید – کاهش حضور در سازمان
اولین گام زیرساختی در راه توسعه کاربری فاوا در هرسازمان می باشد. هرگونه ساخت و ساز در زمینه IT را در راستای استراتژیهای سازمان، انجام میدهد. با نگاه کلان و یکپارچه به ماموریتهای ســازمان، فرآیندها، موجودیتهای اطلاعاتی، شــبکهها و… باعث میشود که: از توسعه سیستمها، بصورت جزیرهای جلوگیری شود. وضعیت مطلوب و راه رسیدن به آن را برای مدیران ترسیم میکند.