خدمات IT |
استفاده از سخت افزار و منابع سخت افزار رایانه ای هم چون دیسک، کارت شبکه، پردازنده و دیگر اجزای سخت افزاری رایانه در یک دستگاه جهت راه اندازی و استفاده چند کاربر به شکل هم زمان را مجازی سازی می گویند که به عنوان یکی از روش های هوشمندانه کنترل و مدیریت منابع شبکه و سرور شناخته می شود.یکی از کارامدترین روش های مجازی سازی VDI می باشد که از طریق آن می توان دستگاه رایانه و یا سیستم عامل مورد نظر را در هر مکان یا زمانی در اختیار داشت. به عبارتی ساده می توان گفت با استفاده از این تکنولوژی محیط میزکار مجازی بر روی سرور راه دور ایجاد می شود. مجازی سازی دسکتاپ VDI دارای مزایا و اجزایی می باشد که در ادامه مطلب آن را مورد بررسی قرار می دهیم.
در این مقاله می خوانید :
مزایای استفاده از مجازی سازی VDI
اجزای تشکیل دهنده مجازی سازی دسکتاپ VDI
شرکت های فعال در زمینه مجازی سازی دسکتاپ VDI
VDI مخفف عبارت Virtual Desktop Infrastracture یک فناوری در زمینه مجازی سازی دسکتاپ است. این روش مجازی سازی سرورها را به تعدادی دسکتاپ مجازی تقسیم می کند و کاربران می توانند از راه دور و با دستگاه های دیگر به دسکتاپ های مجازی دسترسی داشته باشند.به طور خلاصه می توان گفت که با استفاده از مجازی سازی دسکتاپ VDI سیستم فیزیکی به سیستم مجازی تبدیل و از این طریق سیستم عامل دسکتاپ (ویندوز) در بستر داخلی شبکه و یا در محیط ابری موجود، پیاده و مدیریت می شود و تمامی اطلاعات سیستم مجازی سازی شده بر روی سرور قرار می گیرد. البته ذکر این نکته لازم است که میزبانی این دسکتاپ های مجازی بر روی VMها (ماشین های مجازی) و کنترل آن ها از طریق کنسول مدیریتی صورت می گیرد.
اطلاعات دستگاه های رایانه ای بر روی PC و یا سخت افزار Local قرار می گیرد و با آسیب به آن تمامی اطلاعات از دست می رود و در برخی موارد هم چون سرقت، امکان دستیابی مجدد به برنامه ها و اطلاعات به هیچ وجه امکان پذیر نخواهد بود. با به کارگیری مجازی سازی دسکتاپ VDI تمامی اطلاعات دستگاه رایانه در Remote Data Center با Redundancy بالا ذخیره می شود و دیگر نگرانی در مورد از دست رفتن اطلاعات و از دسترس خارج شدن آن ها به وجود نمی آید و اگر دستگاه رایانه (Device) دچار مشکل و آسیب شد با دستگاه های دیگر می توان به آن دسترسی داشت.
مجازی سازی به وسیله VDI بسیار ساده است و نیازی نیست که تنظیمات و پیکربندی آن به صورت دستی در هر سیستم عامل وارد شود. همچنین میزهای کاری در VDI به سادگی و در مدت زمان کوتاهی تهیه می شود چرا که تنظیمات آن تنها از طریق یک دیسک مجازی آماده کپی می باشد.
مهم ترین ویژگی مجازی سازی VDI دسترسی از راه دور می باشد. در دسکتاپ و دستگاه های قدیمی تنها از طریق یک دستگاه رایانه امکان دسترسی به دسکتاپ ممکن بود، اما با استفاده از مجازی سازی VDI می توان در هر مکان و هر زمانی به دسکتاپ دسترسی داشت.
زمانی که از مجازی سازی VDI گرفته شده از سرویس دهنده ابر یا مرکز داده یک سازمان استفاده می شود، میزبانی میزهای کار از طریق سرورهای مستقر در مراکز داده با کارایی بالا انجام می شود. با استفاده از این مزیت می توان از تمامی امکانات و ویژگی های مرکز داده هم چون امنیت شبکه ، زیرساخت های سطح بالا و برنامه بازیابی از شرایط بحرانی استفاده کرد.
مجازی سازی VDI وابسته به سخت افزار نیست و این مزیت باعث شده است که با استفاده از دستگاه هایی هم چون تبلت و موبایل، لپتاپ و دستگاه های دیگر به آن دسترسی داشت.
با به کارگیری مجازی سازی VDI در یک سازمان و یا بهره گیری از سرویس دهنده ابر، مبالغ مربوط به سخت افزار از بین می رود و همچنین با استفاده از VDI امکان دسترسی به دسکتاپ مجازی از طریق هر دستگاهی و همچنین بهرهوری از سخت افزارهای قدیمی نیز ممکن می شود.
اشتراک منابع، استقلال برنامه ها، کنترل دسترسی و کارکرد کاربران، مقیاس پذیری و انعطاف و ... از دیگر مزایای استفاده از مجازی سازی دسکتاپ VDI می باشد.
این جزء باعث تقسیم معماری شبکه به لایه های مختلفی می شود. به عبارتی می توان گفت مجازی سازی به معنای ساخت یک نسخه مجازی از سیستم عامل، سرور و یا Storage است.این جزء با استفاده از نرم افزار Hypervisor باعث جداسازی سیستم عامل و سخت افزار از یکدیگر می شود.
این برنامه تکنولوژیی برای ایجاد Virtualized Application Image است که دارای قابلیت تکثیر در تمامی دسکتاپ های مجازی موجود در Desktop Pool می باشد. با این برنامه به سادگی می توان برنامه های مورد نظر را مستقرکرد.
چنانچه که از پیش به آن اشاره شد Hypervisor سخت افزار و نرم افزار را از هم جدا می کند. به عبارتی ساده می توان گفت این جزء لایه ای است که میان سخت افزار و سیستم عامل قرار می گیرد و باعث ایجاد محیط مجازی می شود.
دسکتاپ های مجازی با پیکربندی یکسان هم چون سیستم عامل، storages و برنامه ها Desktop Pool را می سازند.
این جزء نرم افزاری است که امکان اتصال کاربران به دسکتاپ مجازی Remote را می دهد. این جزء همچنین مسئولیت احراز هویت کاربران، ردیابی دسکتاپ های فعال و یا غیر فعال و امکان اتصال و قطع ارتباط کاربران با دسکتاپ مجازی را برعهده دارد.
استفاده از VDI بسیار ساده است و به طور خلاصه شامل موارد زیر می باشد:
- در مرحله نخست کاربر بایستی از طریق نرم افزار کلاینت وارد دسکتاپ خود شود و درخواست اتصال را به دستگاه بفرستد.
- سپس درخواست کاربر توسط Connection Broker پذیرفته می شود.
- در مرحله پایانی کاربر می تواند با ورود به Desktop pool به سیستم وصل شود.
شرکت هایی هم چون:
VMware: انتشار VDI تولیدی با نام VMware Horizon، با پروتکل VMware Blast، PCOIP
Microsoft: انتشار VDI تولیدی با نام Windows Virtual Desktop، با پروتکل Spice
Citrix: انتشار VDI تولیدی با نام Citrix Xen Desktop، باپروتکل HDX،ICA
و ... از جمله شرکت هایی هستند که در زمینه مجازی سازی دسکتاپ VDI فعالیت می کنند.
در پایان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه های مختلف مربوط به مجازی سازی سرور از جمله مجازی سازی دسکتاپ VDI به سایت مفتاح مراجعه کنید. چرا که مجموعه مفتاح در زمینه مجازی سازی VDI اقدام به ارائه خدمات فنی و تخصصی کرده است.
برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان فنی مجموعه با شماره 42922-021 تماس حاصل فرمایید.