خدمات IT |
با توجه به گسترش روزافزون تجارت جهانی و ضرورت ایجاد رابطه پایدار و بر خط با زنجیره ی شرکا، تامین کنندگان، سرمایه گذاران و مشتریان و نیز ارتباطات درون سازمانی و پرهزینه بودن روش های سنتی ارتباطات، داشتن راهکاری که بتواند نیازهای سازمان را به صورت جامع پاسخ دهد، ضروری مینماید.
در دنیای امروزی تجارت جهانی گسترش فراوانی را داشته است و همه روزه به وجود یک رابطه که پایدار باشد و مجموعه ای از شرکا، تامین کنندگان و ... را شامل شود از ملزومات می باشد. نیازهایی که برای یک سازمان وجود دارد با استفاده از یک راهکار رفع شود، البته روش های قدیمی در این زمینه وجود دارد اما به دلیل پر هزینه بودن و سختی هایی راه اندازی و گسترش آن ها دارد کم کم کنار گذاشته می شوند.
امروزه بسیاری از شرکت ها با استفاده از یک راهکار یکپارچه ارتباطی اقدام به استفاده از ویدئو، صوت و .... برای گسترش سرعت تجارت و ... می نمایند.
در این مقاله میخوانید :
راهکار یکپارچه ارتباطی (Collaboration) چیست؟
مهمترین کاربرد Cisco Expressway
مزایای داشتن یک راهکار یکپارچه ارتباطی
شرکت مفتاح رایانه افزار با ارائه راهکارهای یکپارچه ارتباطی و با تکیه بر قدرت ارتباطات از طریق ویدئو و صوت، فراتر از راه های ارتباطی سنتی، باعث گسترش تجارت مشتریان شما خواهد شد.
واژه Collaboration در لغت به معنای کار کردن با یکدیگر برای خلق و ایجاد چیزی جدید، با داشتن یک دیدگاه و هدف مشترک میباشد. نکته کلیدی، تلاش برای ایجاد چیزی جدید به صورت غیر فردی می باشد، و چیزی که آنها را در کنار هم به عنوان تیم نگه می دارد هدف و دیدگاه مشترک است.
Collaboration در مفهوم به معنای همان ایجاد راهکار یکپارچه ارتباطی می باشد. به بیان ساده لغت Collaboration به این مفهو اشاره دارد که افراد توانایی این را داشته باشند تا در کنار یک دیگر با یک هدف مشخص برای ایجاد یک روش و یا چیزی به طور هماهنگ و با داشتن یک دیدگاه مشترک با همدیگر کار کنند. یکی از مهم ترین نکات در این سیستم این است که کارها به صورت فردی انجام نمی شود و مهم ترین دلیل متحد نگهداشتن اعضای گروه تنها هدف آن ها می باشد. برای انجام دادن فعالیت های گروهی به داشتن یک ارتباط کامل و برخط نیاز است و برای دارا بودن این نوع ارتباط به طور قطع به یک سری دستگاه های ارتباطی مانند نرم افزار، سخت افزار و سیستم ها و یک سری از قوانین و پروتکل های خاص احتیاج می باشد.
لذا برای دستیابی به بالاترین سطحِ کارِ اشتراکی، قطعاً به زیرساخت، نرم افزار، سیستم و پروتکل های واضح و کارآمدی نیاز است که تنها به حداقلهایی مانند اشتراک متن و فایل بسنده نکند و شامل صوت و تصویر و حتی اشتراک گذاری منابع مانند دسکتاپ و برنامه های کاربردی نیز باشد.
به این ترتیب، هر کسی می تواند: ضمن پیغام رسانی های پیشرفته، یکپارچه و هدفمند از طریق ایمیل، وب و کاربران سیار با قرارگرفتن تمامی پیغام های صوتی، فکس و ایمیل در یک مکان، با استفاده از هر دستگاه به ضبط ویدئو بپردازد، محتوا را به فرم های مختلف تبدیل کند تا بر روی هر دستگاه قابل مشاهده باشد و محتوای مورد نیاز را در سراسر سازمان به اشتراک بگذارد.
Cisco Expressway یک نرم افزار Collaboration است که می تواند مشکلات بالا را به کلی حل نماید و شبکه های مختلف را یکپارچه نماید.با استفاده از Cisco Expressway امکان سرویس تلفنی به کاربرانی که بیرون شبکه ( پشت فایروال ) و داخل شبکه هستند فراهم می گردد.
Expressway بسته به اینکه پروسه Registration با چه پروتکلی و در کجا اتفاق بیفتد امکان ارائه سرویس های متنوعی را دارد . به طور کلی دو نوع Registration در Expressway وجود دارد:
- رجیستر شدن مستقیم داخل Expressway — که در این حالت یک Device می تواند با پروتکل SIP یا H.323 داخل Expressway-C و با پروتکل SIP داخل Expressway-E رجیستر نماید. این حالت مناسب برای گسترش سرویس ویدئو می باشد.
- رجیستر شدن داخل CUCM — در این حالت که به عنوان MRA یا Mobile Remote Access نیز شناخته می شود، Device می تواند از خارج شبکه داخل CUCM ی که داخل شبکه قرار دارد رجیستر نماید و با کاربران داخل شبکه ارتباط تلفنی برقرار نماید. با اسفاده از این قابلیت کاربران خارج شبکه به تمامی سرویس های collaboration شامل: Voice و Video و Desktop Share و Instant Messaging و Presence دسترسی خواهند داشت.
Mobile Remote Access — با استفاده از این قابلیت کاربران موبایل و کاربرانی که خارج از شرکت هستند می تواند با لپ تاپ، موبایل و یا تبلت خود و با استفاده از نرم افزار Jabber داخل Callmanager اصلی رجیستر کنند. علاوه بر نرم افزار Jabber، کاربر می تواند با استفاده از تجهیزات Telepresence EX و MX و SX و Codec C series و از خارج شبکه داخل CUCM رجیستر نماید و با تجهیزات دیگر ارتباط برقرار نماید.
Telepresence Registration — این امکان وجود دارد تا Expressway به عنوان یک Video Call Control برای تجهیزات Telepresence عمل کند بدون نیاز به Unified Communication Manager
Business-to-Consumer Collaboration — این امکان وجود دارد تا بتوان ارتباطات خود را با مشتریان و کاربران در سرتاسر دنیا گسترش دهیم که این مهم با استفاده از قابلیت Jabber Guest فراهم می گردد به طوری که کاربر با یک کلیک می تواند به طور کاملاً امن با افراد داخل شرکت به طور مثال با بخش فروش ارتباط برقرار نماید. این نوع ارتباط در دنیای امروز به عنوان B2C یا Business to Consumer شناخته می شود و این نکته حائز اهمیت است که شخصی که از طریق Jabber Guest ارتباط تلفنی برقرار می کند یک شخص کاملاً ناشناس محسوب می شود در سیستم تلفنی اصلی شرکت هیچ گونه User و Pass ندارد.
Business-to-business Collaboration — با استفاده از Expressway می توان Federation بین سروریس IM&P برقرار کرد به طوری که بین دو شرکت که هرکدام IM&P جداگانه دارند می توان ارتباط Chat و Presence برقرار نمود. این نوع ارتباط به عنوان B2B یا Business to Business شناخته می شود.
Cisco Collaboration Meeting Rooms Hybrid — این امکان وجود دارد که با استفاده از Expressway بتوان از سیستم Telepresence داخل شرکت با سرویس Webex Cloud ارتباط برقرار نمود.
Interoperability and Interworking — این امکان وجود دارد تا با استفاده از Cisco Expressway بتوان با Third-Party سیستم ها و پروتکل های مختلف ارتباط برقرار نمود به طور مثال این امکان وجود دارد تا ارتباط بین Cisco Telepresence و سرویس های مایکروسافتی مانند Lync , Skype for business را ازطریق Expressway برقرار نمود.
· بهبود کارایی: در صورتی که کارشناس ارتباط توانایی استفاده از یک راهکار یکپارچه ارتباطی را داشته باشد به راحتی می تواند فعالیت های خود را به بهترین شکل ممکن بهبود ببخشد. کارشناس مرکز تماس در صورت نیاز به داشتن ارتباط با یک نفر می تواند از تلفن برای برقراری تماس استفاده نماید در حالی که در بعضی از شرایط باید چند برنامه را به صورت همزمان باز نگه دارد که مسلما سبب کند شدن روند کار خواهد شد. با داشتن یک راهکار یکپارچه ارتباطی به راحتی ارتباط ها برقرار شده و از جمع شدن اطلاعات بر روی سیستم های مختلف جلوگیری خواهد شد. نکته حائز اهمیت در این ارتباط وجود تماس های داخلی و خارجی در یک سازمان می باشد که در این شرایط تمام ارتباطات بر روی یک پلتفرم قرار خواهد گرفت.
· کارمندان دورکار: در بسیاری از سازمان ها نیاز به وجود کارمندان دورکار وجود دارد به عنوان مثال یک فرد که به تازگی در یک سازمان عضو شده و وظیفه های دور کاری را دارد برای جلب اعتماد و ایجاد ارتباطات درست باید زمان زیادی را تلاش کند اما با دارا بودن یک راهکار یکپارچه ی ارتباطی علاوه بر هماهنگ بودن اعضای گروه و داشتن اطلاعات کافی از یکدیگر اعتماد بیشتری را به هم خواهند داشت. هر گونه فعالیت و یا ارتباط در یک سازمان و ... با استفاده از داشتن یک راهکار یکپارچه ارتباطی ثبت خواهد شد و با استفاده از این روش کار مدیران برای هماهنگ کردن و کنترل کارمندان بسیار راحت خواهد شد.
· بالا رفتن سرعت تفکیک تماس های موجود: با استفاده ازبه کارگیری یک راهکار یکپارچه ارتباطی می توان به میزان زیادی از تماس ها را تفکیک کرد و همچنین افراد به هیچ عنوان در صف های طولانی تماس قرار گرفته نشوند. یکی دیگر از مزایای داشتن راهکار یکپارچه ارتباطی جلوگیری از انتقال تماس های اشتباه به کارشناسان و همچنین جلوگیری از اتلاف وقت می باشد.
· به وجود آوردن امکان آموزش: در ارتباط با نوع عملکرد سازمان های مختلفی که به آموزش و مذاکره احتیاج دارند، استفاده از یک راهکار یکپارچه ارتباطی می تواند بسیار مفید و کم هزینه واقع شود. در مرکزهای تماس یکی از مهم ترین مسائل قابل توجه آموزش تماس می باشد که باید به این وسیله به تعدادی از کارمندان سازمان از راه دور اجازه داده شود. در این روش فرد بدون نیاز به هیچ گونه بازدید از مرکز تماس می تواند به همراه برقراری تماس آموزش مورد نیز ببیند.
· افزایش کیفیت و بهبود شرایط: با استفاده از یک راهکار یکپارچه ارتباطی می توان میزان کیفیت صدا را تقویت نمود. در این گونه سیستم ها هیچ گونه نویز و یا اختلال در صدا وجود نخواهد داشت و این سبب بالا رفتن کیفیت ارتباط و بهبود شرایط می شود. در سازمان های صنعتی و تجاری هنگام در ارتباط بودن با مشتری در صورت قطع و وصل شدن صدا امکان دارد اطلاعات به درستی ب مشتری انتقال پیدا نکند و در نتیجه ی این نقص مشتری ها از دست داده شوند. در صورت استفاده از یک سیستم یکپارچه ارتباطی چنین اتفاقی پیش نخواهد آمد. .
· استفاده از کانال های ارتباطی چندگانه: با استفاده از یک راهکار یکپارچه ارتباطی می توان برای یک سازمان یک کانال ارتباطی قوی را بدون هیچ گونه نویز و یا اختلالی ب وجود آورد که با استفاده از آن مشتریان و همچنین کارمندان می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن و راحت ترین شیوه با هم در ارتباط باشند. به دلیل وجود مزایای استفاده از یک راهکار یکپارچه ارتباطی بسیاری از شرکت ها برای خود یک کانال ارتباطی یکپارچه را مهیا می سازند.
· کاهش میزان هزینه های نگهداری: یکی از بهترین روش ها برای کاهش میزان هزینه های ارتباطی استفاده از یک راهکار یکپارچه ارتباطی می باشد. ارتباط های یک پارچه هزینه های ارتباطی را تا حد چشم گیری کاهش داده و هزینه ی بسیاری کمی را برای نگه داری دارند. در بسیاری از موارد سازمان ها می توانند کانال های ارتباطی مختلف را با هم ترکیب نموده و میزان هزینه های نگهداری و ... را به صفر برسانند.
· افزایش میزان دوام تجاری: با توجه به این که کارکنان یک سازمان که از راهکار یکپارچه ارتباطی استفاده می کنند محدودیت مکانی در ایجاد ارتباط با مشتری ندارد و حتی هنگام استراحت در منزل نیز می تواند پاسخ گوی مشتری باشد که در چنین شرایطی دوام تجارت نیز افزایش پیدا خواهد کرد.